Składniki:
Element Ziemi: siemię lniane, kasza kukurydziana, papryka czerwona, cukinia, kukurydza, suszona śliwka, oliwa,
Element Metalu: kapusta włoska, czosnek, curry, pieprz czarny, cebula (brązowa i czerwona),
Element Wody: sól, woda,
Element Drewna: ocet winny, żurawina
Element Ognia: kurkuma, rozmaryn
Przygotuj duży i mały garnek z wodą i zagotuj ją (O). Do obu dodaj kilka kropel oliwy.
Na trzecim palniku podgrzej oliwę na patelni (Z). Do większego garnka włóż główkę kapusty włoskiej i wsyp nieco świeżo zmielonego pieprzu (M), szczyptę soli (W), kroplę octu winnego (D) oraz szczyptę kurkumy (O). Gotuj.
Element Ziemi: siemię lniane, kasza kukurydziana, papryka czerwona, cukinia, kukurydza, suszona śliwka, oliwa,
Element Metalu: kapusta włoska, czosnek, curry, pieprz czarny, cebula (brązowa i czerwona),
Element Wody: sól, woda,
Element Drewna: ocet winny, żurawina
Element Ognia: kurkuma, rozmaryn
Przygotuj duży i mały garnek z wodą i zagotuj ją (O). Do obu dodaj kilka kropel oliwy.
Na trzecim palniku podgrzej oliwę na patelni (Z). Do większego garnka włóż główkę kapusty włoskiej i wsyp nieco świeżo zmielonego pieprzu (M), szczyptę soli (W), kroplę octu winnego (D) oraz szczyptę kurkumy (O). Gotuj.
Zanim spalisz oliwę na patelni, pokrój cebule w kostkę i wrzuć ją do zeszklenia.
Do mniejszego garnka wsyp kaszę kukurydzianą i garść siemienia lnianego (Z), Wciśnij kilka ząbków czosnku i dodaj curry (M). Posól lub dolej trochę wody (W).
Dodaj kroplę octu winnego (D) i szczyptę rozmarynu (O).
Wróć do patelni, jeśli cebula jest zeszklona dorzuć
pokrojoną drobno czerwoną paprykę, cukinię, suszoną śliwkę i kukurydzę (Z). Dodaj szczyptę pieprzu (M) i szczyptę soli (W).
Dorzuć żurawinę. (D) i szczyptę kurkumy (O).
Dodaj zawartość patelni do małego garnka i gotuj, mieszając aż odparuje woda i farsz się zagęści.
Wyjmij kapustę włoską z garnka, przestudź. Następnie usuń głąb, oddziel liście i usuń z nich twarde części łodyg tak, aby zawijając liść z farszem uniknąć jego złamania.
Na liść nałóż łyżkę farszu i zawiń go. Kilka takich gołąbków możesz podgrzać pod przykryciem na patelni
z oliwą.
Dodaj zawartość patelni do małego garnka i gotuj, mieszając aż odparuje woda i farsz się zagęści.
Wyjmij kapustę włoską z garnka, przestudź. Następnie usuń głąb, oddziel liście i usuń z nich twarde części łodyg tak, aby zawijając liść z farszem uniknąć jego złamania.
Na liść nałóż łyżkę farszu i zawiń go. Kilka takich gołąbków możesz podgrzać pod przykryciem na patelni
z oliwą.
Bon appetit.
Ingredients:
Element of Earth: flax seeds, corn grits, red pepper, courgette, sweet corn, smoked plum, olive oil
Ingredients:
Element of Earth: flax seeds, corn grits, red pepper, courgette, sweet corn, smoked plum, olive oil
Element of Metal: savoy
cabbage, garlic, curry, black pepper, onions (brown/red)
Element of Water: salt, clear water
Element of Wood: wine vinegar, cranberries,
Element of Fire: turmeric powder, rosemary
Element of Water: salt, clear water
Element of Wood: wine vinegar, cranberries,
Element of Fire: turmeric powder, rosemary
Prepare big
and medium pot with clear water and boil them (F). Add to both a few drops of olive oil. On a third burner warm olive oil on a frying pan
(E).
Put whole
savoy cabbage head into the bigger one pot and pour in a little bit of
fresh-milled black pepper (M), a pinch of salt (Wa), and a drop of wine vinegar (Wo). Don’t forget about a
pinch of turmeric powder (F). Simmer.
Before You burnt olive oil, chop onions and glaze it on a pan.
Pour corn grits and a handful of flax seeds in a smaller pot (E). Squeeze a few cloves of garlic and add a pinch of curry (M). Salt it or give a little bit of clear water (Wa). Add a few drops of wine vinegar (Wo) and a pinch rosemary (F).
Go back to the frying pan, If choped onions are glazed add chopped pepper, chopped courgette, chopped smoked plum and sweet corn (E). Add a pinch od black pepper (M) and a pinch of salt (Wa). Add cranberries (Wo) and a pinch of turmeric powder (F).
Add pan’s content inside of a smaller pot and simmer. Stiring is helpful to thick the stuffing.
Take out a savoy cabbage and cool it . Afterwards remove a heart of cabbbage, divide leaves and remowe tough parts of a stalk, that will avoid breaking the leaves while rolling.
flip some stuffing on a leave and roll it. Warm up a few stuffed cabbage leaves on a lid covered frying pan with an olive oil on it.
Bon appetit.
Veguys Eat
Before You burnt olive oil, chop onions and glaze it on a pan.
Pour corn grits and a handful of flax seeds in a smaller pot (E). Squeeze a few cloves of garlic and add a pinch of curry (M). Salt it or give a little bit of clear water (Wa). Add a few drops of wine vinegar (Wo) and a pinch rosemary (F).
Go back to the frying pan, If choped onions are glazed add chopped pepper, chopped courgette, chopped smoked plum and sweet corn (E). Add a pinch od black pepper (M) and a pinch of salt (Wa). Add cranberries (Wo) and a pinch of turmeric powder (F).
Add pan’s content inside of a smaller pot and simmer. Stiring is helpful to thick the stuffing.
Take out a savoy cabbage and cool it . Afterwards remove a heart of cabbbage, divide leaves and remowe tough parts of a stalk, that will avoid breaking the leaves while rolling.
flip some stuffing on a leave and roll it. Warm up a few stuffed cabbage leaves on a lid covered frying pan with an olive oil on it.
Bon appetit.
Veguys Eat
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz