czwartek, 25 września 2014

Krem z dyni / Pumpkin cream soup




Składniki:

Element Ziemi: marchew, czerwona papryka, dynia, olej lniany, sezam,
Element Metalu: czosnek, imbir, tabasco
Element Wody: sól, woda,
Element Drewna: ocet jabłkowy, bazylia
Element Ognia: kurkuma, rozmaryn


Przed przygotowywaniem posiłku umyj dokładnie warzywa.

Do garnka z niewielką ilością gotującej się wody dodaj odrobinę oleju lnianego. Obierz marchew oraz dynię, oddziel gniazdo papryki. Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze części i dodaj do garnka. Dodaj garść sezamu [Z]. Wciśnij kilka ząbków czosnku. Daj szczyptę imbiru oraz kilka kropel tabasco [M]. Dolej odrobinę wody jeśli nadmiernie wyparowała. Dodaj szczyptę soli [W]. Dodaj kilka kropel octu jabłkowego oraz świeżą bazylię [D]. Szczyptę kurkumy i rozmarynu [O]. Odstaw na bok, a gdy już przestygnie zblenduj.

Krem z dyni jest już gotowy!
Smacznego!

Ingredients:

Element of Earth: carrot, red bell pepper, pumpkin, flax oil, sesame,
Element of Metal: garlic, ginger powder, tabasco,
Element of Water: salt, water,
Element of Wood: apple cidre vinegar, basil,
Element of Fire: turmeric powder, rosemary.


Before preparing the meal clean veggies properly.

Into the pot with a little bit of boiling water pour some flax oil. Peel all carrots and pumpkin, remove corefrom bell pepper. Cut into pieces all vegetables and add them to the pot. Give handful of sesame [E]. Squeeze a few cloves of garlic. Add a pinch of ginger powder and a few drops of tabasco [M]. Pour some clear water if it steamed to much. Salt it [Wa]. Give a few drops of apple cidre vinegar and fresh basil [Wo]. Give a pinch of turmeric powder and another one of rosemary [F]. Take it of from a burner. After it cools blend it.

Pumpkin cream soup It's ready to eat!
Enjoy your meal!

Veguys Eat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz