Składniki:
Element Ziemi: ziemniaki, oliwa, brokuły, marchewka, korzeń pietruszki, czerwona papryka,
Element Metalu: por, seler, czosnek, tabasco, pieprz czarny, imbir
Element Wody: sól, woda,
Element Drewna: cytryna, świeża bazylia
Element Ognia: kurkuma, czarnuszka
Umyj dokładnie warzywa i je obierz. My nie obieraliśmy ziemniaków.
Wybierz garnek, w którym chcesz gotować zupę. Ważne jest to, aby zachować proporcję pomiędzy jego wielkością, a ilością składników. Zagotuj w nim wodę (O), następnie dodaj odrobinę oliwy oraz pokrojone w kostkę: marchew, czerwoną słodką paprykę. Dodaj starty na tarce korzeń pietruszki (Z). Teraz dodaj starty seler, oraz por (M). Całość posól (W). Dodaj kilka kropel cytryny (D) oraz szczyptę kukumy (O). Zostaw na wolonym ogniu na kilka minut.
Wywar warzywny gotowy. Teraz dodajemy do niego pokrojone w
kostkę ziemniaki oraz różyczki brokuła (Z). Wyjmujemy z naszego wywaru całego pora.
Dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz, szczyptę tartego imbiru
oraz kilka kropel tabasco. Kilka
posiekanych ząbków czosnku (M). Dodajemy odrobinę wody lub trochę więcej,
jeśli zanadto nam wyparowała (W). Dodajemy świeżą bazylię – możesz dodać całe
liście, lub je posiekać (D). Dodajemy
odrobinę czarnuszki. Kilka minut gotowania i już gotowe.
Smacznego
Smacznego
Ingredients:
Element of Earth: potatoes, olive oil, broccoli, carrot, parsley root, red sweet pepper
Element of Earth: potatoes, olive oil, broccoli, carrot, parsley root, red sweet pepper
Element of Metal:
leek, celeriac, garlic, tabasco, black pepper, ginger powder,
Element of Water: salt, water,
Element of Wood: lemon, fresh basil,
Element of Fire: turmeric powder, black cumin seeds.
Wash and peel veggies. We haven’t peeled only potatoes.
Chose your favourite pot for cooking the soup. Important thing is to keep proportions between the size, and quantity of ingredients, right ? Boil the water (F), next add a few drops of olive oil and chopped vegetables: carrot, red sweet pepper. Add grinded parsley root (E). Now add some grinded celeriac and whole leek (M). Salt it a little bit (Wa). Add a few drops of lemon juice (Wo) and a pinch of turmeric powder (F). Simmer for a few minutes.
Vegetable stock is ready. Now add chopped potatoes and pieces of broccoli (E). Take out the leek. Add species: freshly milled black pepper, a pinch of ginger powder and a few drops of of tabasco. Remember about sliced cloves of garlic (M). Pour a little bit of clear water or even more if to much of it steamed (Wa). Add fresh basil – whole leaves or minced (Wo) and a little bit of black cumin seeds. Few minutes of cooking and the soup is ready to eat.
Enjoy your meal.
Veguys Eat
Element of Water: salt, water,
Element of Wood: lemon, fresh basil,
Element of Fire: turmeric powder, black cumin seeds.
Wash and peel veggies. We haven’t peeled only potatoes.
Chose your favourite pot for cooking the soup. Important thing is to keep proportions between the size, and quantity of ingredients, right ? Boil the water (F), next add a few drops of olive oil and chopped vegetables: carrot, red sweet pepper. Add grinded parsley root (E). Now add some grinded celeriac and whole leek (M). Salt it a little bit (Wa). Add a few drops of lemon juice (Wo) and a pinch of turmeric powder (F). Simmer for a few minutes.
Vegetable stock is ready. Now add chopped potatoes and pieces of broccoli (E). Take out the leek. Add species: freshly milled black pepper, a pinch of ginger powder and a few drops of of tabasco. Remember about sliced cloves of garlic (M). Pour a little bit of clear water or even more if to much of it steamed (Wa). Add fresh basil – whole leaves or minced (Wo) and a little bit of black cumin seeds. Few minutes of cooking and the soup is ready to eat.
Enjoy your meal.
Veguys Eat
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz