sobota, 12 kwietnia 2014

Niskokaloryczny deser kakaowy / Low-calorie cacoa dessert


Składniki: 

Element Ziemi: mleko sojowe, płatki ryżowe, cynamon, wiórki kokosowe
Element Metalu: imbir, przyprawa do piernika
Element Wody: sól,
Element Drewna: cytryna,
Element Ognia: kakao, cukier wanilinowy

W garnku zagotuj mleko sojowe. Dodaj do niego płatki ryżowe i szczyptę cynamonu (Z). Dodaj trochę zmielonego imbiru (M) oraz odrobinę soli (W). Kroplę cytryny (D). Kilka łyżek kakao - wybraliśmy to nie zawierające cukru (O) Mieszaj, a gdy płatki będą ugotowane przełóż je do miski i odstaw na bok, aby przestygły. W tym czasie zmiel wiórki kokosowe z cukrem wanilinowym i przyprawą do piernika.

Podczas chłodzenia płatki powinny stężeć, tworząc spójną masę. Przełóż je z miski na talerz i udekoruj przygotowaną posypką.

Niskokaloryczny deser kakaowy gotowy. Smacznego.


Ingredients:

Element of Earth: soy milk, rice flakes, cinnamon, desiccated coconut,
Element of Metal: ginger powder, gingerbread spice,
Element of Water: salt,
Element of Wood: lemon,
Element of Fire: cacoa, vanilla powder.

Pour soy milk into the pot and warm it up. Add some rice flakes and a pinch of cinnamon (E). Add a little bit of milled ginger (M) and a little bit of salt (Wa). One drop of lemon juice (Wo). Few spoons of cacoa - we've taken sugarfree (F). Stir it untile rice flakes will be ready. Then, put them out into the bowl and cool.
In that time mill desiccated coconut, vanilla powder and gingerbread spice all together.

While cooling rice flakes should thicken becoming concentrated homogenous mass. Take them out from a bowl into the plate and cover it with a milled sweet powder.

Low-calorie cacoa dessert is ready.

Enjoy your sweets. 


Veguys Eat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz