Składniki:
Element Ziemi: oliwa, ryż basmati, czerwone papryki, pieczarki
Element Metalu: pieprz czarny, czosnek, cebula
Element Wody: sól,
Element Drewna: cytryna, liście szpinaku,
Element Wody: sól,
Element Drewna: cytryna, liście szpinaku,
Element Ognia: rozmaryn, kurkuma.
Ostatnio doceniamy coraz bardziej surowe warzywa. Tym razem zajmiemy się papryką.
Ostatnio doceniamy coraz bardziej surowe warzywa. Tym razem zajmiemy się papryką.
Do garnka z gotującą się wodą (O) dodajemy kolejno: oliwę, ryż basmati (Z), szczyptę świeżo zmielonego czarnego pieprzu (M), sól (W). Dodaj kilka kropel soku z cytryny (D) i szczyptę kurkumy (O).
Następnie umyj papryki, odetnij jej górną część i usuń z środka gniazdo nasienne. Będą one naszym pojemnikiem na farsz.
Na patelnie z podgrzaną oliwą dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy już się zeszkli dodaj pokrojone (uprzednio umyte) pieczarki (Z). Wyciśnij kilka ząbków czosnku (M). Posól lub dodaj odrobinę wody (W). Dodaj kilka kropel cytryny oraz posiekane liście szpinaku (D). Pamiętaj, że zarówno szpinak jak i pieczarki zmniejszają swoją objętość podczas podgrzewania. Dodaj trochę rozmarynu i zostaw na wolnym ogniu. Po około 12 minutach odcedź ryż i dodaj na patelnię. Wszystko razem wymieszaj.
Wypełnij papryki farszem – gotowe.
Sztućce są zbędne. Wskazana konsumpcja bezpośrednia.
Ingredients:
Element of Earth: olive oil, basmati rice, sweet pepper, white mushrooms
Element of Metal: black pepper, garlic, onion
Element of Water: salt,
Element of Wood: lemon, baby spinach,
Element of
Fire: rosemary, turmeric powder.
Recently we
appreciate more raw vegetables. This time we used red sweet peppers.
Into the
pot with boiling water (F) add right a way: a few drops of olive oil, basmati
rice (E),
a pinch of freshly milled black pepper (M), a little bit of salt (Wa). Pour few drops of lemon juice (Wo) and a pinch of turmeric powder (F)
Next, wash red sweet peppers, cut off the top and remove the core. We will use them as a
bowl for stuffing.
Add chopped onion into the frying pan with warmed olive oil. If it’s glazed add chopped (washed earlier) white mashrooms (E). Squeeze few cloves of garlic (M). Salt it or pour a little bit of water (Wa). Pour few drops of lemon juice and chopped baby spinach (Wo). Remember that both: baby spinach and white mushrooms are loosing their capacity while warming up. Add a rosemary and simmer. After about 12 minutes strain water from rice and add it into the pan. Stir all together.
Fill red sweet pepper with stuffing and feel free to eat.
No cutlery. Consume directly.
Veguys Eat
a pinch of freshly milled black pepper (M), a little bit of salt (Wa). Pour few drops of lemon juice (Wo) and a pinch of turmeric powder (F)
Next, wash red sweet peppers, cut off the top and remove the core. We will use them as a
bowl for stuffing.
Add chopped onion into the frying pan with warmed olive oil. If it’s glazed add chopped (washed earlier) white mashrooms (E). Squeeze few cloves of garlic (M). Salt it or pour a little bit of water (Wa). Pour few drops of lemon juice and chopped baby spinach (Wo). Remember that both: baby spinach and white mushrooms are loosing their capacity while warming up. Add a rosemary and simmer. After about 12 minutes strain water from rice and add it into the pan. Stir all together.
Fill red sweet pepper with stuffing and feel free to eat.
No cutlery. Consume directly.
Veguys Eat
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz