środa, 30 kwietnia 2014

Wiosenne Wegańskie Naleśniki / Vegan Spring Pancakes



Składniki: 

Element Ziemi: siemię lniane, olej rzepakowy, żółta papryka,
Element Metalu: gałka muszkatołowa,
Element Wody: proszek do pieczenia, sól, woda, oliwki,
Element Drewna: mąka pszenna, pomidory koktajlowe,
Element Ognia: kurkuma, sałata lodowa, rukola.

Użyj młynka do mielenia kawy i zmiel w nim siemię lniane. Wsyp je do miski, w której przygotujesz ciasto na naleśniki. Dodaj odrobinę oleju rzepakowego (Z). Dosyp szczyptę gałki muszkatołowej (M) oraz trochę proszku do pieczenia. Dodaj odpowiednią ilość wody (W). Mieszając dosypuj mąkę, aż uzyskasz konsystencję gęstej śmietany (D). Dodaj szczyptę kurkumy. Wymieszaj ciasto ponownie i już jest gotowe. Smażyliśmy je beztłuszczowo na teflonowej patelni.

Nadzienie do naleśników zrobiliśmy z: żółtej papryki, czarnych oliwek, soli, pomidorów koktajlowych, sałaty lodowej oraz rukoli. 

Bon Appétit.


Ingredients:

Element of Earth: flax seeds, rapeseed oil, yellow pepper,
Element of Metal: nutmeg,
Element of Water: baking powder, salt, water, olives,
Element of Wood: wheat flour, coctail tomatoes,
Element of Fire: turmeric powder, Iceberg lettuce, arugula.


Use coffee mill for milling flax seeds. Pour milled flax seeds into a bowl. Add a little bit of rapeseed oil (E). Give a pinch of nutmeg (M) and a little bit of baking powder. Pour in some water, it depands on how many pancakes you want to prepare (Wa). Pour flour whisking until you get a creamy consistency (Wo). Add a pinch of turmeric powder. Whisk it once again and it's ready. We baked our pancakes without using any oil on non-stick frying pan.

Pancakes filling was made with: yellow pepper, black olives, coctail tomatoes, iceberg lettuce and arugula.

Bon Appétit

Veguys Eat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz