poniedziałek, 24 marca 2014

Pikantne spaghetti z parmezanem / Spicy spaghetti with parmesan cheese


Składniki:

Element Ziemi: oliwa, papryka czerwona
Element Metalu: pieprz czarny, czosnek, chilli, parmezan
Element Wody: sól,
Element Drewna: makaron spaghetti, ocet jabłkowy, nać pietruszki,
Element Ognia: kurkuma.

Do garnka z gotującą się wodą (O) dodajemy kolejno: oliwę (Z), szczyptę świeżo zmielonego czarnego pieprzu (M), sól (W). Dodajemy spaghetti (D) i szczyptę kurkumy (O).

Wykorzystaj czas gotowania się makaronu na:
[1] drobne pokrojenie słodkiej papryki.
[2] pokrojenie w plasterki ząbków czosnku
[3] drobne pokrojenie papryki chilli
[4] posiekanie natki pietruszki
[5] starcie parmezanu

Każdy z Elementów [Z/M/W/D/O] trzymaj w oddzielnych miskach.

Na patelnię z oliwą wrzuć pokrojoną drobno czerwoną paprykę (Z). Następnie dodajemy paprykę chilli i czosnek (M) i smażymy. Jeśli jest taka potrzeba dodaj trochę oliwy. Sypnij szczyptę soli (W) oraz dodaj kilka kropel octu jabłkowego (D). Nie zapomnij o szczypcie kurkumy (O).

Jeśli makaron jest już gotowy weź drugą patelnię i podgrzej na niej odrobinę oliwy.
Następnie dodaj na nią porcję makaronu oraz część zawartości drugiej patelni (podsmażone chilli, czosnek i czerwoną paprykę). Chwilę podsmaż razem.

Przełóż na głęboki talerz. Dodaj natki pietruszki. Całość zasyp parmezanem.

Gotowe.


Ingredients:

Element of Earth: olive oil, sweet pepper,
Element of Metal: black pepper, garlic, chilli, parmesan,
Element of Water: salt,
Element of Wood: spaghetti pasta, apple cider vinegar, parsley,
Element of Fire: turmeric powder.

Into the pot with boiling water (F) add right a way: few drops of olive oil (E), a pinch of freshly milled black pepper (M), a pinch of salt (Wa). Then put inside spaghetti pasta (Wo). Add a pinch of turmeric powder (F).

Use the time of pasta’s cooking to:
[1] chop sweet red pepper
[2] slice few cloves of garlic
[3] chop chilli
[4] mince parsley
[5] grate fresh parmesan cheese

Every single Element [E/M/Wa/Wo/F] separate in bowls.

On a frying pan with warmed olive oil throw chopped sweet red pepper (E). Then add chilli and sliced cloves of garlic (M) and fry up. If there is a need add a little bit of olive oil. Give a little bit of salt (Wa) and a few drops of apple cider vinegar (Wo). Don’t forget about a pinch of turmeric powder (F).

If pasta’a ready take another frying pan and warm up a little bit of olive oil. Put a serving of spaghetti and a part of first pan’s contents ( fried chilli, garlic, and red sweet pepper) on it and fry it all together for a while.

Dish it up on soup plate. Add minced parsley. All cover with grated parmesan cheese.

It’s ready to eat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz